"SYNSPUNKTER" FRA MIDTEN

Kristendommen påstår sig selv som værende en monoteistisk religion, i hvert fald efter eget udsagn. Med sit store antal helgener, som tilbedes som guder, sætter jeg et spørgsmålstegn ved brugen af betegnelsen monoteisme om kristendommen. Yderligere tilbeder kristendommen “treenigheden”, hvad det så er?. Men overvej det selv. For selv om Kristendommen er centreret omkring Jesus af Nazaret, så beder kristne til både Jesus, “Gud” benævnt som “vor herre”, et utal af helgener og treenigheden. Kirken har selv svært ved at forklare sig i dette spørgsmål, så selvstændigt tænkende mennesker kan se logikken.

Kristendommen tager sit udgangspunkt i en fortsættelse af “Det gamle testamente”. Det er en samling af tekster fra mange Jødiske profeter, og fra mange tidsaldre. Det gamle testamente tillader blodskam, drab, slaveri og mange andre menneskellige adfærd, som i vore dage ville blive straffet hårdt. Jeg finder det derfor bemærkelsesværdigt at kristne bruger Det gamle testamente i deres udfoldelse af troen. Når jeg læser mange af disse profetier, så slår det mig at de måske er oplevet at jødiske mystikkere i trance opnået med brugen af hash. Det er en adfærd vi jo kan opservere i mange Shamanistiske kulturer.

Man kan sige at Kristendommen (centreret om Jesus) er en fuldendelse af profetierne i Det gamle testamente. Men en afgørende forskel fra Islam, som jo også udspringer af Jødedommen, og Jødedommen selv er det gennemgående kærlighedsbudskab, i “Det nye testamente”.

Budskabet om medfølelse, tilgivelse, kærlighed og en gud der tilgiver alt, adskiller kristendommen fra stort set alle andre religioner. Der er utallige retninger inden for kristendommen. De to største hovedretninger er Katolicismen og protestantismen. 

Jeg vil ikke bruge kræfter på at gå dybere ned i beskrivelsen af kristendommen, her henviser jeg til de mange udmærkede site på internettet. Men i relation til Vores Ygdrasill er der stor forskel på de to hovedretninger, idet Katolicismen totalt afviser bøtnebegrænsning eller med et andet ord familieplanlægning. I.flg. paven er den eneste lovlige form for prevention afholdenhed, og det holder ingen steder.

Men det vil jeg prøve at diskutere med en representant for det katolske samfund i Danmark.


 Mere information Mere information Mere information 

 Tilbage